Website voor Werkgroep Integratie Neede door Geert Klein Bruinink van Enneavision

Mensen van wie de asielaanvraag is goedgekeurd krijgen in Berkelland via Prowonen een kale woning toegewezen en een lening via de Stadsbank om het huis in te richten. De Werkgroep Integratie Neede (WIN) ondersteunt asielzoekers met allerlei praktische zaken. Denk aan meubels kopen, naar de dokter gaan, vervoer regelen, vuilnis buiten zetten, leren van de taal, aanmelden bij een sportvereniging en vinden van (vrijwilligers)werk.

Site met meerdere talen en activiteiten

Een belangrijk aspect vormen de ontmoetingen. WIN faciliteert samenkomsten voor asielzoekers onder elkaar én met inwoners van Neede en omstreken. Om meer asielzoekers én inwoners te bereiken wilde WIN graag een eigen website om te vertellen wat ze doen en welke activiteiten er zijn.

Dit lijkt makkelijker dan het is. De asielzoekers spreken in het begin geen Nederlands en slechts beperkt Engels. Meertaligheid is daarom noodzakelijk. Nederlands, Engels, maar onder andere ook Arabisch. Daarnaast moesten de diverse activiteiten er overzichtelijk op kunnen worden weergegeven.

Berkellandse ondernemer uitgedaagd

Vanuit de matchgroep daagde Nick Nijhuis van Nicklink de Berkellandse ondernemer Geert Klein Bruinink van het bedrijf Enneavision uit om deze website te maken. In overleg met WIN heeft Geert een opzet gemaakt voor een website in meerdere talen die door het bestuur van WIN zelf kan worden bijgehouden. Ook is er ruimte voor een activiteitenoverzicht. Vanuit WIN zijn Nico Niessen en Marinus Wijlens betrokken bij de realisatie van de website.

Marinus: “met het realiseren van deze site zijn we weer een stapje verder in realiseren van een goede informatievoorziening richting asielzoekers en inwoners van Neede”.

Bekijk het resultaat zelf op: www.win-neede.nl.

Pin It on Pinterest

Share This