Uitje met Stichting de Lichtenvoorde

Een super leuke dag uit georganiseerd door de Berkellandse uitdaging!

Door Wendy Emaus, namens kinderen en begeleiders Schaepmanplein, Stichting de Lichtenvoorde

Op donderdag 5 februari werd er voor onze kinderen en begeleiders van woongroep het Schaepmanplein, van Stichting de Lichtenvoorde, een complete middag en avond uit georganiseerd.Nadat iedereen gewoon naar school of zijn werk is geweest, werden we om 15.00 verwacht bij Bakker Stroet in Neede. Na een beker ranja, koffie of thee kregen we uitleg over hoe we cup-cakes moesten gaan maken.

“Het krantenknipsel hangt nog op vele slaapkamerdeuren!”

Gewapend met ieder een eigen koksmuts en schort gingen iedereen in groepjes van 3 aan de slag. Eerst het beslag maken, water afmeten, meel afwegen en alles wat daarvoor nodig is. Daarna met een garde zorgen dat het een mooi beslag werd die we in de vormpjes konden scheppen. Wanneer alle vormpjes gevuld waren, en dat waren er een heleboel, konden deze de oven in. Ondertussen konden wij genieten van een glas fris met uiteraard wat lekkers uit de bakkerij!

De oven had zijn werk gedaan en de cakejes waren klaar om versierd te worden. Van een cup-cake oorlog tot mooie bloemen en smileys. Iedereen deed zijn uiterste best om er iets moois van te maken.

Nadat alle cakejes versierd waren mochten we een dansje gaan maken in de discozaal bij bakker Stroet. Wat ging een ieder daar uit haar dak. Wat de kinderen niet wisten was, dat terwijl er druk gedanst werd, in de bakruimte een hele stapel pannenkoeken werd gebakken! Na al het gehos was dat smikkelen!!

Rond 18.30 kwam een grote bus van Hartemink voor gereden, deze bracht ons naar het Wilminktheater in Enschede. Daar hebben we de voorstelling GRUBB bezocht. Deze zang- en dansvoorstelling werd neergezet door gipsyjongeren. Zij hadden een voorstelling rondom alle clichés gemaakt. Wat een feest maakten zij ervan en dit feestje werd nog even doorgezet in de foyer. Een aantal kinderen mocht met de gipsy’s meedansen!

Moe maar voldaan werd de bus weer opgezocht die ons terug bracht naar Neede. De een was nog druk aan de klets maar bij een ander werden de oogjes al heel klein.

Berkellandse Uitdaging en alle ondernemers die zich ingezet hebben voor deze dag uit, willen we nogmaals hartelijk danken. Onze kinderen hebben het nog regelmatig over deze dag uit en het krantenknipsel hangt nog op vele slaapkamerdeuren.

 

Filmpje door BerkellandTV

Link naar alle foto’s op Facebook

Met bijzondere dank aan MadeBy eetbeleving – organisatie van bijzondere eetmomentenen Assurantiekantoor Wormgoor voor de organisatie, Stroets Bakstudio & zo! voor de cupcakeworkshop, de disco en de heerlijke pannenkoeken, het vervoer van en naar het theater beschikbaar gesteld door Hartemink Groep en de kaarten van de voorstelling Grubb door Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Artikel uit AchterhoekNieuws

‘Cup cakeje oorlog’ en VIP-theater

NEEDE Het is al eerder gezegd, maar de Berkellandse Uitdaging onder leiding van initiatiefneemster Marleen Stapelbroek groeit in haar rol als ‘Uitdager’ van onze lokale samenleving. Donderdag 5 februari mocht de Stichting De Lichtenvoorde uit Neede zelf ervaren wat het betekent als maatschappelijk betrokken ondernemers de schouders ergens onder zetten.Twaalf cliënten van de stichting, allemaal kinderen in de leeftijd van 13-19 jaar met een licht verstandelijke beperking, beleefden een ongewone middag en avond en genoten met volle teugen van de ontspanning. Het geheel was vooral met behulp van de matchgroepleden Wormgoor Assurantiën (Ruud Brinkers) en MADEBY eetbeleving (Estrella van Liere) mogelijk gemaakt.
BAKSTUDIO STROET Het begon bij Bakstudio Stroet, waar cup cakes werden gebakken. Met enige hulp van de begeleiders werden de juiste ingrediënten afgewogen en gemengd. Niet veel later stonden er tientallen ‘kale’ cakejes te wachten op een nieuw jasje. Begeleidster Thea Ziggers onderbrak even het versieren van de cup cakes. “De Stichting is sinds 6 jaar gehuisvest in een voormalige kerk aan het Schaepmanplein in Neede. Hier zijn 4 huiselijke wooneenheden met een 24-uurs zorg gerealiseerd. We hebben dus ook om de beurt zogenaamde slaapdiensten. De groep is gelukkig hecht en er is weinig verloop, wat de rust van de kinderen ten goede komt. Dagbesteding is heel belangrijk voor hen. Niemand hangt overdag in huis, tenzij hij of zij ziek is. Ze gaan of naar school, naar het speciaal onderwijs, of ze gaan werken. Alles wordt zeer zorgvuldig met de scholen besproken en zij bepalen dan ook de keuze voor de uiteindelijke dagbesteding.”

Na het versieren, waarbij zelfs een “cup cakeje oorlog” werd gemaakt, zoals de maker trots vertelde, mochten de kinderen een half uurtje naar de Stroet-disco, gevolgd door pannenkoeken eten. Tegen 19.00 uur stond de touring car van Hartemink uit Eibergen voor, die iedereen naar het Wilmink Theater in Enschede bracht. Het werd een echt VIP-arrangement met de voorstelling GRUBB en een drankje achteraf, allemaal aangeboden door het theater zelf.

BEKOSTIGEN Toen de bus weer terugkeerde in Neede, stapten de kinderen enthousiast uit en bedankten de organisatie voor het uitje. Begeleidster Wendy Emaus zag het met zichtbaar plezier aan. “Dit was een geweldige ontspanning voor ze. Als je bedenkt dat onze totale jaarbesteding voor ontspanning voor de gehele groep slechts € 700,00 bedraagt, inclusief de aanschaf van bijvoorbeeld kleurpotloden, dan kun je nagaan dat we dit nooit zelf hadden kunnen bekostigen. We zijn al blij als we een keer per jaar naar de Efteling kunnen met opgespaarde kortingsbonnen.”

Pin It on Pinterest

Share This