De Uitdaging helpt mensen vooruit – Wie help jij vooruit

Landelijke campagne:
Dit is de slogan van de landelijke campagne van Coöperatie de Nederlandse Uitdaging, waar wij als lokale stichting onderdeel van zijn. Deze week gelanceerd/gestart. Met de 53 lokale uitdagingen die er nu in Nederland zijn willen we duizenden deuren openen voor ongekend talent. Stichting de Berkellandse Uitdaging heeft evenals alle andere lokale uitdagingen het doel de leefkwaliteit van één of meerdere burgers in de samenleving te vergroten door hulpvragen van stichtingen, verenigingen, burgerinitiatieven en buurtclubs samen met het lokale bedrijfsleven in te vullen. Vraag en aanbod bij elkaar brengen gericht op maatschappelijk welzijn, wat de één over heeft is over de ander zeer bruikbaar. Of dat nu in kennis is of in materialen of een paar uurtjes van je tijd. Dit wordt altijd lokaal georganiseerd, dat is de kracht. Met de landelijke campagne worden er in heel Nederland voor veel verschillende, veelal kwetsbare doelgroepen die een steuntje in de rug verdienen, snuffelstages, rondleidingen, werkervaringsplekken en vrijwilligerswerk geregeld bij bedrijven en ook maatschappelijke organisaties, maar ook worden er activiteiten georganiseerd waardoor deze doelgroepen dichterbij hun droom komen en bijvoorbeeld bedrijven kunnen ontmoeten.  Zo zijn er vrijwilligersplekken geregeld voor vluchtelingen en speeddates en presentaties tussen mensen met een beperking en ondernemers. Als Berkellandse Uitdaging hebben wij ook mooie aanvragen binnengekregen die naadloos aansluiten op deze landelijke campagne en we willen deze campagne graag gebruiken om aandacht voor de wensen/hulpvragen van prachtige initiatieven te vragen.

Werkgroep Integratie Neede – match: Op de beursvloer heeft Logopediste Stella van den Broek aangeboden dat ze taalles gaat geven aan een Syrisch gezin uit Neede. Een match tussen Werkgroep Integratie Neede , Logopediste Stella van den Broek en het gezin. De Uitdaging helpt mensen vooruit, deze slogan past hier perfect bij. Werkgroep Integratie Neede zoekt ook bedrijfsrondleidingen voor vluchtelingen! Kun jij vooruithelpen?

Maatjesproject:
Ook is er vanuit het Centrum voor Jong Ondernemerschap een maatjesproject ontwikkeld, waarbij we vrijwilligerswerk zoeken voor kwetsbare doelgroepen (bijvoorbeeld mensen die een nieuwe start maken), zij krijgen een coach toegewezen vanuit het centrum en we zoeken een bedrijf die past bij de droom van deze starter. Zo proberen we iemand dichter bij zijn of haar droombaan te krijgen en zichzelf gericht te gaan ontwikkelen. Binnenkort starten we een pilot met de Sociale Dienst Oost Achterhoek. Bijzondere dank aan Marjolein Beskers van Kiez – Coaching voor het verder door ontwikkelen van dit maatjesproject.

Project Plan C zoekt projecten:
Plan C is een burgerinitiatief waarbij hoogopgeleide mensen die 100 procent zijn afgekeurd voor betaalde arbeid hun resterende deskundigheid en belastbaarheid zo goed mogelijk inzetten voor maatschappelijk zinvolle activiteiten. Ze zoeken daarbij activiteiten die passen bij de deelnemers. Doel is enerzijds om de deelnemer weer trots op het eigen werk te laten zijn, weer ergens bij te laten horen, weer mee te doen. Uiteindelijk worden hierdoor maatschappelijk isolement en daaruit voortvloeiende hoge maatschappelijke kosten voorkomen. Op dit moment draaien we met één groep een pilot. Deze groep is op dit moment aanvullend lesmateriaal aan het maken voor vak rekenen in het speciaal basisonderwijs. Omdat het om kleine groepen gaat met een specifieke problematiek is er slechts beperkt materiaal voor voorhanden. Wij proberen dat materiaal te maken. Wij maken zowel de inhoudelijke leerstof, als ook leuke instrumenten waarmee de leerstof op speelse manier kan worden aangeboden. Wij zoeken voor de toekomst nog passende opdrachten. KUN JIJ DIT INITIATIEF UIT BERKELLAND HELPEN AAN ZINVOLLE OPDRACHTEN? LAAT HET ONS WETEN!

SOTOG VSO De Korte Dreef zoekt snuffelstages en rondleidingen:
Op deze school voor Voortgezet Speciaal Onderwijs in Borculo worden leerlingen binnen praktijkonderwijs vanaf 18 jaar klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Aangezien er tussen de dromen (het willen) en de kunde (het kunnen) een wereld van verschil zit willen wij graag aandacht vragen bij het bedrijfsleven in Berkelland voor deze doelgroep. Op dit moment worden de dromen (wat wil men worden/welke baan zou men van dichtbij willen ervaren) van de leerlingen in beeld gebracht en binnenkort gaan we deze delen op onze website en via Facebook. Wij willen door rondleidingen te regelen en snuffelstages deze leerlingen laten ervaren wat hun droom inhoudt en onvergetelijke momenten bezorgen door bijvoorbeeld een dagje mee te lopen. KUN JIJ DEZE SCHOOL HELPEN AAN EEN RONDLEIDING OF SNUFFELSTAGE? LAAT HET ONS WETEN.

Pin It on Pinterest

Share This