Koningin Maxima bezoekt lokale Uitdaging

Op 27 januari heeft Koningin Máxima de lokale Uitdaging in het Zuid-Hollandse Pijnacker-Nootdorp bezocht. Vol enthousiasme liet de Koningin zich voorlichten over de werkvorm, de inzet van zoveel ondernemers en het prachtige resultaat wat je door samen te werken kunt bereiken. Een compliment en geweldige eer voor deze en alle andere lokale Uitdagingen in Nederland zoals de Hof van Twentse Uitdaging!

Het Oranje Fonds

Het doel van De Uitdaging is samenwerking tussen bedrijven en maatschappelijk organisaties tot stand te brengen. Op deze wijze wordt een bijdrage geleverd aan het oplossen van sociale vraagstukken. Het Oranje Fonds ondersteunt dit (landelijke) initiatief. Koning Willem Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds en daardoor zeer betrokken bij het werk en het effect van het werk van het Oranje Fonds.

Berkellandse Uitdaging

Inmiddels zijn er 41 lokale Uitdagingen actief in het hele land. Zo ook, sinds 10 december 2013, in Berkelland. Gezamenlijk werden er in 2015, door alle Uitdagingen in Nederland, naar schatting 5.600 matches gemaakt. De verwachting is dat er in 2016 nog minimaal 18 lokale Uitdagingen van start gaan. Al deze Uitdagingen zijn aangesloten bij de landelijke coöperatie De Nederlandse Uitdaging en worden financieel ondersteund door het Oranje Fonds en de Gemeente waarin zij actief zijn.

Pin It on Pinterest

Share This