Huisraadbank bij Bohero

In september 2015 is de Huisraadbank van start gegaan bij Bohero in Borculo. Lees hieronder het bericht uit de Tubantia. Zie hier het bericht en het filmpje van ‘Omroep Gelderland’!
BORCULO – Een huisraadbank voor je inrichting. Volgende maand begint het sociale initiatief bij kringloopbedrijf Bohero. Het is een gezamenlijk project van Bohero, Stichting de Berkellandse Uitdaging en de Voormekaar-teams.

Wie door zijn of haar situatie een beroep moet doen op sociale voorzieningen om zelfstandig te wonen, kan voor de inrichting van die woonruimte ‘shoppen’ bij de kringloopwinkel.

Het initiatief Huisraadbank is een gezamenlijk project van Stichting Berkellandse Uitdaging, de Voormekaarteams en het humanitaire kringloopbedrijf Bohero. In september moet het concept van start gaan.

Zorg op maat betekent ook wonen op maat. En dus passende huisraad. Directeur Allard Podde van Bohero: “Je hebt elders wel vergelijkbare initiatieven. In Zutphen bijvoorbeeld. Maar dan is het een een-tweetje met bedrijven als Eijerkamp die in meubels doen. En die dan spullen beschikbaar stellen voor ‘sociale klanten’. Maar a: zulke grote meubelbedrijven zijn hier niet. En b: wij zijn zelf een hulpverlenende instelling en hier is alles. Je komt dus gewoon hier shoppen. En wat het normaal kost, kost het dan niet. Want je krijgt het gratis. Hoe wil je zitten, hoe wil je eten, hoe slapen… Voor ons wordt dit weer een nieuw project. Maar we werken niet met aparte spullen: we hebben van alles en je zoekt gewoon uit. Alles wat binnenkomt en bruikbaar is, gaat de voorraad in. Op die manier heb je ook meer keuze.”

In feite is wat Bohero met de Huisraadbank doet, hetzelfde als wat in onder meer Moldavië gebeurt. Ook daar komen in Berkelland ingezamelde spullen zowel als humanitaire hulp bij mensen terecht, als in tweedehandswinkels waar mensen de goederen kunnen kopen.

Bron: Tubantia

Foto: Peter Zandee

Pin It on Pinterest

Share This