Nationale Ouderendag in het Hof van Eckberge op 4 oktober

Nationale Ouderendag in het Hof van Eckberge op 4 oktober

https://www.achterhoeknieuwseibergenneede.nl/nieuws/algemeen/226746/berkellandse-ouderenmiddag-in-hof-van-eckberge-
Hieronder de tekst behorende bij het krantenbericht geschreven door Rob Weeber.

EIBERGEN – De Nationale Ouderendag is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Het fonds heeft tot doel mensen en organisaties aan elkaar te koppelen die gezamenlijk kwetsbaarheid en eenzaamheid onder ouderen moeten tegengaan. Om aandacht hiervoor te vragen, wordt ieder jaar in oktober de Nationale Ouderendag georganiseerd. Tijdens deze dag mogen ouderen hun wens inleveren die dan hopelijk in vervulling gaat.

Berkelland gaat echter verder. De Berkellandse Uitdaging, initiatiefnemer van de Nationale Ouderendag in Berkelland, organiseert dit jaar samen met de gemeentelijke Voormekaar Teams, Livio en Hof van Eckberge de ‘Berkellandse Ouderenmiddag’. Deze middag is extra, een aanvulling op de Nationale Ouderendag waarop ingediende wensen vervuld worden. Afgelopen donderdagmiddag was het zover. Zo’n zestig ouderen uit Eibergen, Neede, Rietmolen, Haarlo en Borculo verzamelden zich bij Hof van Eckberge voor een heerlijk kopje koffie of thee met een gebakje, beschikbaar gesteld door de uitspanning. Daarna konden ze een bezoek brengen aan de mini-zoo, bowlen en tot slot een pannenkoek eten. Vanuit de gemeente waren vijf vrijwilligers aanwezig om de ouderen te ondersteunen deze middag, Wim, Marjolein, Marti, Mariska en Renske. Een mooi initiatief en goed voorbeeld van verbindend besturen.

Gezelligheid troef tijdens de Berkellandse Ouderendag. Foto: Rob Weeber
Foto: Berkellandse Ouderenmiddag in Hof van Eckberge. (foto: Rob Weeber)

Krantenbericht vooraf aan de middag

De Berkellandse commissie van de Nationale Ouderendag is erg verheugd dat eigenaar Maarten Reimes het Hof van Eckberge op donderdag 4 oktober 2018 beschikbaar stelt voor senioren uit Berkelland! De Nationale Ouderendag is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en het comité bestaande uit Stichting Livio en Voormekaar Berkelland organiseert nu voor het tweede jaar dit prachtige event. Vanwege de Seniorenbeurs op 5 oktober bij Prinsen in Haarlo wordt de activiteit een dag eerder gehouden.

Er wordt een gezellige middag aangeboden die ook in het teken zal staan van Wereldierendag. Tijdens de middag krijgen de deelnemers koffie, gebak en eendrankje aangeboden. De deelname is gratis. Een team van jonge medewerkers van de gemeente zijn vrijwilligers tijdens het
gebeuren.

De middag begint om 14.30 uur en duurt tot 17.00 uur. De deelnemers kunnen ook een gedeelte van de middag bijwonen.

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This