Matchgroep
Vraag / Aanbod
Status: open

Opslagruimte en vervoer gezocht

Omschrijving

Wie kan deze mevrouw en Voormekaar Neede helpen? Stuur een bericht naar info@berkellandseuitdaging.nl of bel Marleen, 0628737845

Mw. woont sinds 1,5 jaar in Neede. Hiervoor in Lochem gewoond en daar verplicht haar boerderijtje moeten verkopen. Mw. is toen noodgedwongen kleiner gaan wonen en niet al haar spullen konden in de nieuwe woning. Mw. bezit veel spullen omdat zij aan het verbouwen was en daarvoor ook dingen aangekocht heeft. Daarnaast heeft mw. door problemen in haar jeugd moeite om afstand te nemen van spullen. Hiervoor krijgt zij psychologische begeleiding.

Toen mw. in Lochem woonde werd de opslagbox die zij heeft in Vorden vergoed door de Sociale Dienst aldaar. Inmiddels betaald de sociale dienst al zo’n 1,5 jaar deze opslagbox. De afspraak hierover was dat mw. aan het opruimen moest gaan. Dit is ook wel gebeurd maar externe factoren hebben ervoor gezorgd dat mw. nog niet zover is met opruimen als gehoopt. Vooral praktisch was het moeilijk voor haar om aan de slag te kunnen gaan met het uitzoeken/sorteren van de spullen. Om dit probleem op te lossen hebben wij vorig jaar een ruimte gevonden in Neede waar zij haar spullen tegen vergoeding op kan slaan. Mw. kan het makkelijk naar toe omdat het dicht bij haar huis is en zij in de box ruimte heeft om uit te zoeken en te sorteren.

Mw. heeft een bijstandsuitkering en komt net uit de schuldsanering. Zij heeft geen financiële middelen om de opslagbox te betalen. (Welke zij nodig heeft omdat zij haar woning verplicht heeft moeten verkopen voor de schuldsanering) Nou is het zo dat afgelopen december de SDOA de financiering heeft verlengd tot en met maart van dit jaar, dit is met veel moeite gepaard gegaan etc. De afspraak was dat mw. in die periode de box leeg moest krijgen. Echter heeft mw. borstkanker gekregen waarvoor zij behandeld is. Dit heeft ervoor gezorgd dat zij niet echt heel actief op heeft kunnen ruimen. Er gaat naar alle waarschijnlijkheid geen verlenging van de betaling komen. Er loopt nog wel een bezwaar maar hier gaat waarschijnlijk niets uitkomen.

Hulpvragen? 

Mijn vraag aan jullie is of er een ruimte is die groot genoeg is voor de spullen van mw. en waar ook ruimte is om uit te zoeken/sorteren (ze heeft nu denk ik zo’n 50a60 vierkante meter tot haar beschikking) beschikbaar is waar mw. een aantal maanden (max. 6 denk ik) kosteloos gebruik van kan maken om haar spullen uit te kunnen zoeken?

Het verhuizen van de spullen is ook lastig voor mw. zij heeft hier zelf geen middelen voor. Een vriend heeft de afgelopen keer meegereden van Vorden naar Neede met een aanhanger en deze kosten zijn vergoed door de PKN.

 

Match informatie

Aanvraagdatum 01-02-2018